• Obaly pro potraviny a kosmetiku

    Vzdělávací akce zaměřená na požadavky kladené na obaly, obalové materiály a suroviny pro výrobu obalů určené pro kontakt s potravinami a s kosmetikou

    Platforma s tradicí setkávání výrobců potravin a kosmetiky s výrobci obalů a kontrolními orgány.

    Účastníci obdrží certifikát jako doklad o účasti na školící akci v souladu s Nařízením EU č. 2023/2006 o SVP.

    Témata jsou doplňována o aktuální problémy trhu: tlak na používání recyklátu zvyšuje riziko pro obalové materiály a obaly na potraviny a kosmetiku; migrace složek papírových obalů do potravin; papírové obaly a fluorescence; potraviny v e-shopech; rizika kontaminace potravin škůdci; odpovědnost výrobce potravin; odolnost flexibilních obalů vůči skladištním škůdcům, green fakes.

    Datum:

    10. 4. 2019 od 10:30 (ukončení cca 15:30)

    Jazyk přednášek:

    Česky/Slovensky

    Místo:

    PVA EXPO PRAHA, Kongresový sál, vstupní hala II
    Beranových 667

    Praha 9 - Letňany

    Pořádá:

    OBALOVÝ INSTITUT SYBA ve spolupráci se SZÚ Praha a RÚVZ Poprad a podporou společnosti ABF organizátora veletrhu Reklama-Polygraf-Obaly

    Konfrence je součástí projektu Zdokonalení obalů redukující napadení potravin z cereálií, sušeného a skořápkatého ovoce skladištními členovci, který je spolufinancován z prostředků TAČR, Program na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje EPSILON, PID: TH02030215.

    Program:

    Výzva pokračuje: recyklované a biodegradovatelné obalové materiály, jejich vhodnost pro balení potravin.

    Ing. Milada Syčová, REGIONÁLNY ÚSTAV VEREJNÉHO ZDRAVIA

     

    Jak posuzovat látky nezařazené na pozitivní seznam Unie v nařízení Evropské komise č.10/2011? Které to jsou a jak přistupovat k hodnocení jejich rizika.

    Ing. Jitka Sosnovcová, STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV

            

    Fluorescence obalů z papíru.

    Ing. Ivan Nesládek a Ing. Aleš Wollmuth, Huhtamaki

     

    Nové možnosti obalů z vlnité lepenky.

     Ing. Martin Hejl a Petr Kaczor, THIIMM THE HIGHPACK GROUP

            

           

    Obaly jako poslední bariéra před skladištními škůdci.

    Ing. Radek Aulický, Ph.D. a Ing. Václav Stejskal, Ph.D., Výzkumný ústav rostlinné výroby

     

    Skladištní členovci v prostředí člověka a rizika spojena s napadením potravin.

    Mgr. Jan Hubert, Ph.D., a Ing. Marta Nesvorná, Výzkumný ústav rostlinné výroby

     

    Green Fakes. Potraviny v e-shopech. E-shopy jako balírny? Lidlgate.

    Ing. Vlado Volek, OBALOVÝ INSTITUT SYBA

    Vložné:

    2.800,- Kč + DPH; (2.000,- Kč + DPH - každý další účastník ze stejné firmy)

    500,- Kč + DPH - člen PROKOS (při registraci do 10.03.2019)

    Bezplatně - člen SYBA, SČMVD, KHS, RÚVZ (při registraci do 10.03.2019)

    Poznámka:

    Účastníci semináře získají bezplatně uktualizované vydání publikace Manuál "Správná výrobní praxe pro obaly pro potraviny a kosmetiku". Pro účastníky je zajištěn volný vstup na veletrh Reklama-Polygraf-Obaly.

    Přihláška:

    Přihlásit se můžete zde.


Partneři OBALOVÉ AKADEMIE

General partner

Gold partner

Silver partner

Bronze partner

Partner

Partner třídění

General media partner

Media partner

 
Používáním webu souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používá soubory cookie. Více informacíRozumím