Workshop

Certifikovaný kurz - Požadavky BRC, FCM, FSSC 22000

Workshop

Certifikovaný kurz - Požadavky BRC, FCM, FSSC 22000

Zveme vás na nadcházející školení, které se zaměří na klíčové téma "Materiály přicházející do styku s potravinami" (Food Contact Materials), které bude přednášet Dr. Johannes Bergmair, generální tajemník World Packaging Organisation (WPO). Toto školení je navrženo tak, aby poskytlo hluboké pochopení a praktické znalosti v oblasti obalů a jejich interakcí s potravinami, což je nezbytné pro zajištění bezpečnosti a kvality potravin.

Budeme se zabývat různými kategoriemi materiálů přicházejících do styku s potravinami, jejich chemickými interakcemi, a důležitými regulacemi, jako je rámcové nařízení (EG) č. 1935/2004, které stanoví přísné požadavky na bezpečnost těchto materiálů. Důraz bude kladen také na aktuální výzvy a inovace v oblasti udržitelných obalů, včetně použití recyklovatelných materiálů a návrhu obalů pro recyklaci.

Kromě toho se dozvíte více o významu správné praxe při výrobě obalů, hygienických faktorech a řízení bezpečnosti potravin, včetně systémů řízení, jako je FSSC 22000 a BRCGS Packaging. Toto školení poskytne cenné znalosti, které vám pomohou lépe porozumět a aplikovat nejlepší postupy v obalovém průmyslu.

Připojte se k nám a získejte inspiraci a praktické dovednosti, které vám umožní posunout vaši práci v oblasti obalů na vyšší úroveň. Těšíme se na vaši účast a na to, že společně budeme podporovat lepší kvalitu života prostřednictvím lepších obalů pro více lidí.

Datum

27. 11. 2024 od 10:00 (ukončení cca 16:30)

Přihláška

Přihlásit se můžete zde.

Jazyk přednášek

Česky/Slovensky, Anglicky

Tlumočení

Simultánní tlumočení

Formát

Workshop

Tento workshop probíhá na místě (ne online).

Místo

Konferenční a kongresové centrum v Praze

Dvouletky 529, 100 00, Praha - Strašnice

Parkování

Na místě je parkování. 

Cena

2.000 Kč + DPH - členové SYBA

6.000 Kč + DPH - ostatní

Vstupní požadavky na účastníka

Pro účast na školení nejsou stanoveny žádné formální vstupní požadavky. Školení je vhodné jak pro začátečníky, kteří se chtějí seznámit s problematikou materiálů přicházejících do styku s potravinami, tak i pro zkušené odborníky, kteří si chtějí rozšířit své znalosti a udržet krok s aktuálními předpisy a inovacemi v obalovém průmyslu. Základní povědomí o obalových materiálech a jejich vlivu na kvalitu a bezpečnost potravin je výhodou, ale není podmínkou.

Pro koho je školení vhodné

Toto školení je ideální pro profesionály v potravinářském a obalovém průmyslu, včetně výrobců obalů, dodavatelů materiálů přicházejících do styku s potravinami, specialistů na kvalitu a bezpečnost potravin, technických a vývojových pracovníků, manažerů kvality a legislativních expertů. Je také vhodné pro všechny, kteří se zabývají implementací a řízením systémů jako FSSC 22000 a BRCGS Packaging, a pro ty, kteří chtějí prohloubit své znalosti v oblasti regulací, udržitelných obalů a osvědčených postupů v obalovém průmyslu. 

 Toto školení je vhodné i pro široké spektrum odborníků z oblasti obalového průmyslu, včetně:

  • Výrobců a dodavatelů obalů pro potravinářství
  • Manažerů kvality a bezpečnosti potravin
  • Technologů a vývojářů obalových řešení
  • Pracovníků zodpovědných za zajištění souladu s právními předpisy
  • Pracovníků oddělení výzkumu a vývoje v potravinářském a obalovém průmyslu
  • Konzultantů a odborníků v oblasti udržitelných obalů

 

Školení ocení každý, kdo chce získat aktuální poznatky o materiálech přicházejících do styku s potravinami, chemických interakcích a platných regulacích, a kdo hledá praktické nástroje pro zavádění nejlepších postupů v obalovém průmyslu.

Dovednosti absolventa

Absolventi tohoto školení získají následující klíčové dovednosti a znalosti:

  • Porozumění regulacím a normám
    Absolventi budou mít detailní znalosti o rámcovém nařízení (EG) č. 1935/2004 a dalších relevantních evropských a mezinárodních regulacích týkajících se materiálů přicházejících do styku s potravinami.
  • Chemické interakce materiálů s potravinami
    Budou schopni identifikovat a porozumět chemickým interakcím mezi obaly a potravinami, což jim umožní vyhodnotit rizika a zajistit bezpečnost potravin.
  • Praktické dovednosti v oblasti udržitelných obalů
    Získají dovednosti v návrhu a vývoji recyklovatelných a ekologicky udržitelných obalů, včetně schopnosti zvolit vhodné materiály a procesy.
  • Řízení kvality a bezpečnosti
    Naučí se implementovat a řídit systémy, jako jsou FSSC 22000 a BRCGS Packaging, s důrazem na hygienické faktory a bezpečnost potravin.
  • Aplikace správné výrobní praxe (GMP)
    Budou schopni používat správné výrobní postupy (GMP) při výrobě obalů a zajistit soulad s legislativními požadavky.
  • Inovace a trendy v obalovém průmyslu
    Absolventi budou obeznámeni s aktuálními výzvami a inovacemi v oblasti obalových materiálů, zejména v souvislosti s rostoucími nároky na udržitelnost a recyklovatelnost obalů.

 

Tyto dovednosti umožní absolventům lépe porozumět složitým vztahům mezi obaly a potravinami, efektivně řídit procesy výroby obalů a zavádět nejlepší postupy do své práce.

Poznámka

Při neúčasti nebo zrušení registrace je účastnický poplatek nevratný.

Organizátor si vyhrazuje právo na odmítnutí registrace.

Organizátor si vyhrazuje právo na změny v programu.

Na základě vyplněné registrace vám bude zaslána faktura.

Přihlášením účastník potvrzuje, že se seznámil s těmito storno podmínkami a souhlasí s nimi. Účastník tím vyjadřuje svůj souhlas s tím, že v případě odhlášení budou výše uvedené storno poplatky automaticky účtovány.

Mapa




Partneři Obalové Akademie

Partneři

Generální partner

Stříbrní partneři

Bronzový partner

Partneři

Partner třídění

Partner třídění na Slovensku

Hlavní mediální partneři